Priority Number
​​​​

9 Paperless HR Solutions for Your Small Business

Published on 10/4/2018 12:00:00 AM

Managing small business HR tasks can be tricky. Using online HR solutions can bring a lot of conveniences, efficiencies and value to a small business. Businesses of all sizes are recognizing the benefits of web-based technology and making the shift to save time, money and storage space.

9 popular HR processes that businesses can accomplish with cloud technology

Don’t let out dated process hold you back. Here are 9 tasks worth taking paperless:

1) Job applications for candidates

  • Expand your recruitment reach with an online application
  • Collect essential information using legally sound questions
  • Connect with candidates via email
  • Solution: Job Application App

2) Applicant Tracking

  • Streamline you hiring process from start to finish
  • Track each job candidate at every stage
  • Communicate with hiring team along the way
  • Solution: Applicant Tracking App

3) New hire paperwork

  • Streamline mandatory onboarding tasks
  • Complete I-9 and W-4 forms properly
  • Meet required USCIS and IRS timeframes
  • Solution: I-9 & W-4 App

4) Federal, state & local labor law postings

  • Get all required posters shipped right to you
  • Receive automatic replacements when postings change
  • Get access to mandatory handouts for additional protection
  • Solution: Poster Guard 1

5) Employee recordkeeping

  • Consolidate employee information in a central location
  • Access records from anywhere and find the information you need instantly
  • Enable employees to maintain their own data with self-service
  • Solution: Employee Records App

6) Attendance tracking

  • Monitor day-to-day employee attendance
  • Identify troubling absenteeism patterns
  • Ditch cumbersome paper attendance folders and binders
  • Solution: Attendance Calendar App

7) Employee time-off requests

  • Streamline requests and automate approvals
  • Allow employees to track their available time off
  • Enforce fair and consistent time-off policies
  • Solution: Time Off Request App

8) Employee discipline process

  • Document employee issues easily and fairly
  • Conduct productive discussions with employees
  • Protect your business with thorough documentation
  • Solution: Progressive Discipline App

9) Annual 1099 and W-2 tax reporting

  • Faster and more convenient than paper forms
  • No need to download and install software
  • Full-service printing, mailing and filing for one low price per form
  • Solution: Efile4Biz.com

​​
UPCOMING WEBINAR
Wednesday, January 23, 2019
Jaime Lizotte
Presented by: Jaime Lizotte,
HR Solutions Manager
Hiring, recordkeeping, time and attendance tracking, employee discipline, filing 1099 and W2s ... all of these tasks create overhead expenses and detract from revenue-generating activities.
REGISTER NOW